Gemeente

Energietoeslag voor inwoners Westvoorne met laag inkomen nu aan te vragen

Advertentie

Vanaf 19 april kunnen inwoners van Westvoorne met een laag inkomen de eenmalige energietoeslag van € 800 aanvragen via www.westvoorne.nl/energietoeslag. Het Rijk heeft deze energietoeslag ter beschikking gesteld om minima te helpen hun energierekening te betalen. Inwoners die een (bijstands)uitkering hebben, hebben de toeslag eind maart automatisch al gestort gekregen door de gemeente. 

De kosten voor energie zijn de afgelopen tijd enorm gestegen, waardoor het voor inwoners moeilijk kan zijn om de energierekening te betalen. Het kabinet heeft daarom besloten dat huishoudens met een laag inkomen (tot 120% van het minimum) een eenmalige energietoeslag van € 800 ontvangen. Toeslagen als huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag worden niet als inkomen aangemerkt. Er wordt alleen naar het inkomen gekeken en niet naar het vermogen. 

Inwoners niet bekend bij de gemeente

Inwoners die geen bijstandsuitkering ontvangen, maar wel een laag inkomen hebben, krijgen de toeslagen niet automatisch. Bijvoorbeeld mensen met een WW- of AOW-inkomen. De gemeente roept deze inwoners op om de energietoeslag aan te vragen via de gemeentelijke website: www.westvoorne.nl/energietoeslag. De gemeente beoordeelt of de aanvrager in aanmerking komt voor de energietoeslag.  

Uitzonderingen en meer informatie

Er zijn voor de landelijke energietoeslag een aantal uitzonderingen: jongeren tot 21 jaar, studenten, inwoners die wonen in een wooninstelling en dak- en thuislozen hebben geen recht op de energietoeslag van € 800 van het Rijk. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor de energietoeslag zijn te vinden op www.westvoorne.nl/energietoeslag. Inwoners kunnen met vragen het ServicePunt van de gemeente Westvoorne bellen via 
14 0181.

Advertentie

2 reacties

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.