Algemeen

Zwarte zaterdag op Europese wegen

Advertentie

Zaterdag 5 augustus verwacht ANWB Verkeersinformatie de drukste reisdag van deze zomer op de routes naar de populaire Europese vakantiebestemmingen. Het is dan zwarte zaterdag. De Franse verkeersdienst voorziet enorm lange files, door zowel vertrekkend als terugkerend vakantieverkeer.

Wie dit weekend op weg gaat, moet dus vooral zaterdag rekening houden met extra veel reistijd.

België

In België zijn er werkzaamheden aan de E25 bij Luik. Daar is de Cointetunnel richting Luxemburg afgesloten voor auto’s met caravan. Omrijden kan via Namen. 

Frankrijk

In Frankrijk is het zwarte zaterdag omdat Parijzenaars massaal naar het zuiden vertrekken. Het is onder meer filerijden op de wegen rond Bordeaux en op de A7 tussen Lyon en Orange, de Route du Soleil. Ook is het druk op de A9 van en naar de Spaanse grens. De piekuren liggen tussen 08.00 en 14.00 uur. Afgelopen zaterdag (29 juli) stond er in Frankrijk op het drukste moment rond het middaguur ruim 1100 kilometer file.

Duitsland

Ook Duitsland maakt zich op voor een druk reisweekend op de wegen naar het zuiden én door terugkerende vakantiegangers in noordelijke richting. Afgelopen vrijdag (28 juli) was daar de drukste dag tot nu toe, er stonden ruim 1900 files. Komend weekend is het aansluiten op de routes naar de Noord- en Oostzee; in het zuiden van Duitsland en bij de grensovergangen met Oostenrijk. De vele werkzaamheden (ruim 1400) veroorzaken extra oponthoud.

Oostenrijk

Onderweg in Oostenrijk sta je dit weekend in de file voor de Tauern- en Karawankentunnel richting Slovenïe (A10/A11).  Vakantieverkeer in Oostenrijk mag in het weekend niet van de doorgaande routes afwijken om files te omzeilen. Verder is de Arlbergpas-route in het weekend verboden voor auto’s met aanhanger en caravans.

Zwitserland

In Zwitserland is de St. Gotthardtunnel in de A2 dit weekend het grootste knelpunt. De wachttijd loopt hier op tot enkele uren. 

Italië

De afgelopen weken was het opvallend druk in Noord-Italië op de routes naar de kust en meren. Ook dit weekend, vooral zaterdag, moet het verkeer in beide richtingen op de A22 (Brennerpas) weer veel geduld hebben. Ook op de A1/A14 Milaan – Rimini en op de A4 Milaan – Verona staan dan lange files.

Advertentie
Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.