AlgemeenBrielleHellevoetsluisOostvoorneOudenhoornRockanjeTinteVierpoldersZwartewaal

Zuid-Holland duurste provincie met hondenbelasting

Advertentie

In 15 van de 50 Zuid-Hollandse gemeenten (30%) moeten inwoners hondenbelasting betalen in 2024. Daarmee ligt de provincie onder het landelijke gemiddelde, maar in de Zuid-Hollandse gemeenten waar nog hondenbelasting wordt geïnd zijn inwoners gemiddeld wel het duurst uit.

Volg ons WhatsApp-kanaal om op de hoogte te blijven. Klik op deze URL om lid te worden: https://whatsapp.com/channel/0029VaErz5mE50Uk6ksqJS3T

Dit blijkt uit onderzoek door Huisdierenverzekeringen.nl, dat de hondenbelastingtarieven opvroeg bij alle gemeenten.

Zuid-Holland duurste provincie, Hendrik-Ido-Ambacht duurste gemeente

Zuid-Hollanders betalen, met een gemiddelde van €92,67 voor de eerste hond, naar verhouding het hoogste bedrag aan hondenbelasting. Het landelijke gemiddelde is €70,42, met Limburg als voordeligste provincie (€54,77).

Van de gemeenten mét hondenbelasting, liggen de drie van de vier duurste gemeenten in Zuid-Holland. In Hendrik-Ido-Ambacht zijn hondeneigenaren het meest kwijt voor hun viervoeter. Voor iedere eerste hond in een huishouden moet €145,44 worden afgerekend. Ook Katwijk en Barendrecht zijn met respectievelijk €132,21 en €114,72 prijzig, terwijl Oegstgeest (€106,93) eveneens in de top 10 duurste gemeenten staat.

Landelijk zijn Valkenburg aan de Geul (Limburg) en Tholen (Zeeland) het voordeligst. In Valkenburg is de eerste hond gratis en betaal je voor een tweede hond €93,80, terwijl je in Nederweert voor zowel de eerste als de tweede hond €18,40 kwijt bent.

Stijgers en dalers; in Voorne aan Zee geen hondenbelasting meer sinds 1 januari 2024

Hondeneigenaren in Den Haag, maar ook die in Voorne aan Zee, Voorschoten en Zoetermeer zullen vrolijk gestemd zijn. Daar is de hondenbelasting met ingang van dit jaar komen te vervallen. In Schiedam is de hondenbelastingrekening bijna gehalveerd.

Ten opzichte van vorig jaar, komen inwoners van Gouda er daarentegen het minst gunstig vanaf. Zij betalen dit jaar ruim 11% meer aan hondenbelasting. Ook in Lisse en Nissewaard was er een forse stijging, van ongeveer 9%.

Advertentie
Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.