RockanjeVoorne aan Zee

Zeehonden-pup aangetroffen op het strand | Rockanje

Advertentie

Rockanje – Zondagochtend is een zeehonden-pup aangetroffen tegen de duinrand tussen de 1e en 2e slag in Rockanje. De politie en Dierenambulance kwamen ter plaatse vanwege een melding ‘ Dier in de problemen’

Geschat wordt dat de pup niet ouder is dan zeven dagen. In de eerste instantie zou pup op de gevonden plaats blijven, aangezien dat het eigen gebied van de zeehonden-pup is.

Na controle bleek dat de pup qua gewicht veel te licht was, en de kans van overleving niet kon worden ingeschat. De pup is naar A Seal zeehondenopvang in Stellendam gebracht om te kunnen aansterken.

De komende tijd kunnen we hier op Rockanje strand zeehonden-pups aantreffen. Pas a.u.b op met loslopende honden!

Aldus Peter van den Heuvel van Facebook-groep; Wat is er aan de hand in Rockanje …. ?

Treft u een zeehond(pup) aan?

Het beste wat je in dit geval kan doen, is de zeehond RUST geven. Houd altijd 30 meter afstand, zorg ervoor dat honden aangelijnd zijn. Probeer ook anderen op afstand te houden. Probeer het dier zeker NIET aan te raken. Twijfelt u over de toestand van het dier? Bel dan de Dierenambulance.

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.