GemeenteBrielle

Woningcorporaties en gemeentelijk Woonbedrijf Voorne aan Zee kopen woningen van Hef Wonen

Advertentie

Voorne aan Zee – Een samenwerkingsverband van woningcorporaties Maasdelta, Ressort Wonen en het gemeentelijk Woonbedrijf Voorne aan Zee neemt zo’n 750 woningen in Brielle over van Hef Wonen.

De Rotterdamse woningcorporatie Hef Wonen verkoopt haar woningen in Brielle. Het gaat om woningen in het centrum en omliggende wijken van Brielle, Vierpolders en Zwartewaal. Hef Wonen wil zich volledig richten op de stadsregio Rotterdam, maar vindt het belangrijk dat de woningen beschikbaar blijven voor de sociale huurmarkt.

Het traject van besluitvorming bij de diverse partijen moet nog worden doorlopen. De gemeenteraad van de gemeente Voorne aan Zee neemt op 18 april een besluit. De verwachting is dat de woningen halverwege dit jaar worden overgedragen.

Voor de huurders van de woningen verandert er niet veel. Zij kunnen hun woning na de verkoop natuurlijk blijven bewonen. De huurovereenkomst en hun rechten en plichten blijven hetzelfde. De woningen worden op termijn verduurzaamd zodat de woningen energiezuiniger en comfortabeler worden.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.