Gemeente

Westvoorne pakt na corona groot uit met Koningsspelen

Advertentie

Op 22 april 2022 organiseert Stichting PUSH voor meer dan 500 basisschool- én speciaal onderwijsleerlingen uit groep 5 t/m 8 de Koningsspelen. Na corona is het eindelijk weer mogelijk om dit sportieve oranjefeest voor zo’n grote groep leerlingen van alle Westvoornse basisscholen te organiseren. De dag bestaat uit veel sportieve activiteiten, een zelf meegenomen gezonde lunch en natuurlijk de Koningsdans. Voetbalvereniging Rockanje is de gastheer van deze editie van de Koningsspelen. Tientallen hulpouders vanuit de scholen maken dit evenement mede mogelijk.  

Gezondheid centraal

Het belooft een prachtig evenement te worden met het thema ‘Voel je fit’. Alle kinderen worden uitgedaagd om fit te worden. Op de dag zelf zijn er 20 leuke challenges en activiteiten, maar ook komen alle kinderen op de fiets naar VV Rockanje, wordt water drinken gestimuleerd met flitsende bidons en wordt er gratis fruit uitgedeeld. Het thema van deze Koningsspelen sluit mooi aan op de ambitie van de gemeente Westvoorne, namelijk dat een gezonde leefstijl voor kinderen en jongeren de normaalste zaak van de wereld is. 

Opening

Het startschot voor deze ‘Voel je fit’-editie van de Koningsspelen wordt om 10.00 uur gegeven door de wethouder voor sport, Jorriena de Jongh en de wethouder voor onderwijs, Wilbert Borgonjen. Zij openen de Koningsdans, waarna de Koningsspelen kunnen losbarsten.

Lokale partners

Stichting PUSH organiseert in opdracht van o.a. de gemeente Westvoorne activiteiten voor jong en oud, waaronder de Koningsspelen. Lokale partners steunen Stichting PUSH bij de organisatie van dit evenement. Zo stelt VV Rockanje hun accommodatie gratis ter beschikking en sponsort de firma Koedam het fruit voor de leerlingen.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.