Brielle

Werkgroep kanonnen en affuiten beloond met publieksprijs Erfgoedparel 2022.

Advertentie

De Erfgoedparel is op 3 november uitgereikt en bestaat uit een geldbedrag van € 2.000,00 en een speciaal ontworpen beeld. De Erfgoedparel is een tweejaarlijkse erfgoedvrijwilligersprijs van het Erfgoedhuis Zuid-Holland en de provincie Zuid-Holland, waarmee de inzet van vrijwilligers in de erfgoedsector wordt beloond.

Met 34,8% van de stemmen wist de werkgroep kanonnen en affuiten de publieksprijs te winnen met de herbestemming van het kruitmagazijn op de vesting van Brielle. Dit project kwam tot stand dankzij een intensieve samenwerking tussen gemeente en vrijwilligers. Van projectplan en projectbegroting tot realisatie en exploitatie – de vrijwilligers waren gedurende het gehele traject inhoudelijk betrokken. De gemeente Brielle heeft hier zaken uit handen durven geven om van dit project een bottom-up-succes te maken. De vrijwilligers hebben het magazijn met vereende krachten opnieuw beleefbaar gemaakt, middels deze restauratie en herbestemming.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.