Alles lezen? Kies voor PREMIUM

Klik hier voor meer informatie
GemeenteBrielleHellevoetsluisOostvoorneOudenhoornRockanjeTinteVierpoldersZwartewaal

Werkbezoek vanuit Tsjechische gemeente Havlíčkův Brod aan Voorne aan Zee

Advertentie

Op maandag 9 oktober was een Tsjechische delegatie uit de gemeente Havlíčkův Brod op bezoek bij gemeente Voorne aan Zee, om kennis te maken met de manier waarop onze gemeente ruimtelijke projecten voorbereidt en uitvoert.

Havlíčkův Brod is de zusterstad van de voormalige gemeente Brielle en nu van Voorne aan Zee. De Tsjechische delegatie bestond uit bouwkundigen, architecten ingenieurs, projectontwikkelaars en de wethouder Ruimtelijke Ordening van Havlíčkův Brod.

Wethouder Igor Bal liet hen een aantal mooie en uiteenlopende projecten zien uit onze gemeente, zoals Dorpshart Zwartewaal, bouwplan Rijks Buiten in Nieuwenhoorn en de haven en binnenstad van Brielle. Ook bezocht het gezelschap De Nieuwe Vesting in Hellevoetsluis. Ooit een verlaten industriegebied, en nu een populaire en gevarieerde woonwijk.

Het doel van het bezoek was om kennis en ervaringen te delen over hoe de gemeente Voorne aan Zee projecten aanpakt en wat daarbij komt kijken. “Het bezoek kwam om een goed moment”, aldus wethouder Igor Bal. “We staan aan de vooravond van de Omgevingswet, die op 1 januari ingaat. Dat zorgt voor de nodige veranderingen bij het voorbereiden en uitvoeren van projecten. Mooi om daarover informatie te delen met de vakmensen uit Havlíčkův Brod.”

Advertentie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.