Algemeen

Week tegen de kindermishandeling

Advertentie

Van 14 tot en met 20 november 2022 is de week tegen kindermishandeling met als thema ‘Praat met elkaar’.

Elk kind heeft recht op een veilige gezinssituatie. Toch krijgt 3% van de kinderen in ons land te maken met kindermishandeling, waardoor ze opgroeien in een onveilige gezinssituatie. Praten over kindermishandeling is moeilijk. Daar mogen we open over zijn. Omdat je twijfelt of je het wel goed ziet, of omdat je niet weet hoe je het gesprek moet aanvliegen. Omdat je de relatie met de ouder, je collega of een kind niet wilt verpesten. Of omdat jij als professional denkt dat je het allemaal hoort te weten? Dan kun je -ook anoniem- advies vragen en/of iets melden bij Veilig Thuis via telefoonnummer: 0800-2000, gratis en 24/7 bereikbaar. Kinderen en jongeren kunnen ook om raad vragen bij de Kindertelefoon via telefoonnummer: 0800-0432 en via de chat, elke dag van 11.00 tot 21.00 uur.

Dit is het moment

Eigenlijk is het nooit het juiste moment, dus is het altijd het juiste moment. Het juiste moment voor een gesprek, of een andere manier van contact maken. En om een eerste stap te zetten die veel voor het kind en zijn/haar ouders/verzorgers kan betekenen. Vragen hoe het met de ander gaat, of je hart luchten over dat ene geval dat je niet uit je hoofd kunt zetten. Dat maakt echt het verschil. Voor slachtoffers én ouders, voor collega´s en voor jezelf. Voel je gezien, gehoord en gesteund en wees er voor die ander: Ik zie je, ik hoor je en ik steun je. Ook al is het moeilijk.

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.