Algemeen

Wat te doen bij gevonden gewonde of overleden (huis) dieren

Advertentie

Voor het verwijderen/begraven- en cremeren van overleden dieren (kadavers) gelden verschillende regels, afhankelijk van het soort dier en de omstandigheden. Hieronder ziet u, wat u precies moet en kunt doen.

Wat moet ik doen?

Dode dieren in het water

Ziet u een dood dier in het water? Meld dit bij het waterschap. Haal de dieren niet zelf weg. De dieren kunnen immers een ziekte bij zich dragen.

Dode dieren langs de weg

Ziet u een dood dier langs de weg of op een andere plek? Waarschuw dan de gemeente of de dierenambulance Zuid Holland Zuid via telefoonnummer; 0900-1120000.

Dood huisdier

Uw overleden huisdier mag niet in de afvalbak. Zelfs niet als het heel klein is. U kunt een aantal dingen doen met uw overleden huisdier:

  • U kunt het laten ophalen door de dierenambulance.
  • U kunt het laten begraven of cremeren.
  • U kunt het afgeven bij een speciale verzamelplaats van de gemeente.
  • U kunt het begraven in eigen tuin of op eigen terrein. Het graf moet dan minimaal 75 centimeter diep zijn. U mag het dode dier niet verpakken in plastic of andere stoffen die schadelijk zijn voor de bodem.

Overleden hobbydier

Is uw pony, geit of schaap dood? Meld dit direct bij het erkende destructiebedrijf Rendac. Dit bedrijf haalt het kadaver op en verwerkt het. Alleen het kadaver van een paard mag ook verbrand worden in een speciaal huisdiercrematorium. Een hobbydier mag niet worden begraven op eigen terrein.

Gewonde of dode ree

Ziet u een gewonde of dode ree langs de weg of op een andere plek? Waarschuw dan de politie. De politie neemt dan contact op met de valwildcoördinator van de verantwoordelijke Wildbeheereenheid. De valwildcoördinator haalt de gewonde of dode ree weg.

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.