AlgemeenUit de regio

Waarschuwing; Blauwalg op drie plekken in Brielse Meer en Oostvoornse Meer

Advertentie

In het Brielse Meer is op drie plekken blauwalg geconstateerd. Waterschap Hollandse Delta roept op daar niet te gaan zwemmen.

Pas ook op dat uw hond niet in het water gaat, ze kunnen er behoorlijk ziek van worden.

Honden die vergiftigd zijn door blauwalg krijgen last van braken, trillen, schuimbekken en stuiptrekken. Ook krijgen ze ademhalingsproblemen, epileptische verschijnselen en verlammingen. Deze symptomen kunnen tussen enkele minuten tot vijf uur bij uw hond zichtbaar worden.

Wat te doen bij blauwalg vergiftiging hond?

Dierenkliniek Zeist » Blauwalg vergiftiging

Lang niet alle blauwalgen zijn giftig, maar het is niet zichtbaar welke wel en niet giftig zijn. Wat te doen bij vergiftiging? Als u vermoedt dat uw hond blauwalg heeft binnengekregen bel dan in ieder geval direct de dierenarts. Door uw hond meteen te laten braken kunnen eventuele brokjes blauwalg worden uitgebraakt.

De strandjes waar in het water blauwalg is aangetroffen bevinden zich aan de Zuidzijde, bij Zoom West en bij watersportvereniging Nautica in Brielle. Het waterschap heeft hier een negatief zwemadvies afgekondigd. ‘Het is niet mogelijk om op deze plekken te zwemmen’ meldt het waterschap.

Oostvoornse Meer Zuidzijde is één van de twee zwemwaterlocaties van het Oostvoornse Meer. Deze locatie wordt voornamelijk door de bewoners van Oostvoorne met jonge kinderen bezocht. De locatie is dan ook bijzonder kindvriendelijk ingericht met speeltoestellen en een deel voor peuters, gemarkeerd met een ballenlijn.

Oostvoornse meer noordzijde: waterkwaliteit is waarschuwing
Oostvoornse meer zuidzijde: waterkwaliteit is waarschuwing
Rockanje badstrand: waterkwaliteit is goed

Advertentie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.