Politiek

VVD wil haast met harmonisatie winkeltijden verordening

Advertentie

De VVD wil ervoor zorgen dat er zo snel mogelijk een winkeltijden verordening komt die geldig is voor de gehele gemeente Voorne aan Zee. Momenteel zijn er nog drie winkeltijden verordeningen van toepassing vanuit de voormalige gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne. Met het harmoniseren van de verordening wordt de concurrentie tussen ondernemers binnen de gemeente Voorne aan Zee rechtvaardiger.

“De VVD vindt eerlijke concurrentie binnen de gemeente zeer belangrijk. Dit kan alleen als alle ondernemers zich moeten houden aan dezelfde spelregels. Nu is het zo dat een winkelier in Brielle op zondag zijn winkel pas vanaf 12.00 uur mag openen terwijl zijn collega’s in Hellevoetsluis en Westvoorne veel vroeger op zondag open mogen. ” Aldus VVD raadslid Marijke van der Velden

Het college onderstreept het belang van een geharmoniseerde verordening. Wethouder Aart Jan Spoon gaf aan het probleem te herkennen. Het college heeft daarom ook toegezegd om de harmonisatie van de winkeltijden verordening met spoed op te pakken.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.