Gemeente

Vraag van FVD over gevaarlijke rotonde Evertsenplein Hellevoetsluis

Advertentie

Forum voor Democratie stelde in het vragenuur tijdens de raadsvergadering op 23 februari een vraag over de verkeersveiligheid op de rotonde van het Evertsenplein in Hellevoetsluis.

Wethouder Schop gaf aan dat verkeersveiligheid hoog op de agenda staat. De situatie bij de rotonde Amnesty Internationallaan/ Rijksstraatweg in Hellevoetsluis is bekend bij het college en heeft de aandacht. Wethouder Peter Schop geeft in de vergadering aan dat er onderzoek plaatsvindt naar de afwikkeling van het fiets- en autoverkeer op die plek.

Het lijkt erop dat de beste oplossing is dat de fietsoversteekplaats aan de kant van de Rijksstraatweg 15 meter verderop (naar het noorden) geplaatst wordt, wat verder bij de rotonde vandaan. Dit kan de verkeersveiligheid, maar ook de doorstroming verbeteren. De wethouder verwacht dat het onderzoek binnen een paar maanden is afgerond, en wil het dan zo snel mogelijk realiseren.

Kort geleden vond er wederom een aanrijding plaats op de beruchte rotonde.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.