Alles lezen? Kies voor PREMIUM

Klik hier voor meer informatie
HellevoetsluisGemeente

Voorne aan Zee biedt tijdelijke plek voor opvangschip uit Ridderkerk

Advertentie

Hellevoetsluis – Vanaf vrijdag 23 februari ligt er voor een periode van tien dagen een schip in Hellevoetsluis waarop asielzoekers en statushouders worden opgevangen, de MS Calypso. De aanlegplaats is de Kanaalweg Westzijde in Hellevoetsluis, dezelfde plek waar ook al eerder opvangschepen hebben gelegen.

Volg ons WhatsApp-kanaal om op de hoogte te blijven. Klik op deze URL om lid te worden: https://whatsapp.com/channel/0029VaErz5mE50Uk6ksqJS3T

Het schip ligt normaal gesproken in Ridderkerk, maar moet vanwege baggerwerkzaamheden tijdelijk vertrekken.

Onlangs heeft de gemeente Ridderkerk daarom een verzoek gedaan aan de gemeente Voorne aan Zee, met de vraag of onze gemeente voor een van tien dagen een aanlegplek kan bieden aan het schip. De gemeente heeft besloten hier medewerking aan te verlenen. Aan boord van het schip MS Calypso verblijft een groep van 90 mannen, bestaande uit zowel asielzoekers als statushouders. Zij leven al langere tijd samen op het schip en vormen een gemeenschap.

Advertentie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.