PolitiekGemeente

Voorlopige uitslag Provinciale Staten verkiezingen Voorne aan Zee

BBB is de grootste partij geworden en kreeg 19,8% van de stemmen

Advertentie

De voorlopige uitslag van de gemeente Voorne aan Zee voor de verkiezingen voor Provinciale Staten is bekend. BBB is de grootste partij geworden en kreeg 19,8% van de stemmen.

VVD volgt op de tweede plaats met 17,1% van de stemmen. Deze voorlopige uitslag is op basis van 95% van de uitgebrachte stemmen. De percentages kunnen dus nog iets wijzigen. Dit is de uitslag vóór de zitting van het gemeentelijk stembureau, waar de stemmen worden vastgesteld. De uitslag van de verkiezingen voor waterschap Hollandse Delta volgen aan het einde van de week.

Opkomst

De opkomst in Voorne aan Zee was ruim 3% lager dan vier jaar geleden. 51% van de stemgerechtigden heeft gestemd.

Zitting stembureau

Vandaag, donderdag 16 maart, begint om 9.00 uur de zitting van het gemeentelijk stembureau. Dat is een openbare zitting waar de processen-verbaal van alle stembureaus in de gemeente gecontroleerd worden. Na controle stelt het gemeentelijk stembureau voor iedere kandidaat en iedere lijst het totaal aantal stemmen in de gemeente vast. Daar wordt proces-verbaal van opgemaakt. De zitting van het gemeentelijk stembureau vindt plaats op donderdag 16 maart om 9.00 uur in het gemeentehuis, Oostzanddijk 6 in Hellevoetsluis.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.