Alles lezen? Kies voor PREMIUM

Klik hier voor meer informatie
GemeenteHellevoetsluis

Vluchtelingenschip ms. Alemannia gearriveerd in Hellevoetsluis

Advertentie

Net als vorig jaar biedt de gemeente Voorne aan Zee ook deze kerstperiode weer een aanlegplaats aan een vluchtelingenschip met 150 personen. Het schip ligt de rest van het jaar in Krimpen aan den IJssel. Het schip, de ms Alemannia, is gisteren aangekomen.

Het schip ligt tot 15 januari 2024 aan de Kanaalweg Westzijde, op de plek waar voorheen langere tijd een opvangschip heeft gelegen. Daarna gaat het schip weer terug naar Krimpen aan den IJssel.

De bewoners van het schip

Op het schip ‘ms Alemannia’ verblijft een groep die voornamelijk bestaat uit gezinnen, moeders en kinderen, afkomstig uit onveilige landen. Dit zijn in totaal zo’n 150 personen. Zij leven al langere tijd samen op het schip en vormen een gemeenschap. Voor de bewoners is er dagbesteding en onderwijs aan boord van het schip. In de periode dat het schip in Hellevoetsluis verblijft, is dit ook geregeld.

Toezicht en veiligheid

Voor de veiligheid zijn er dag en nacht beveiligers op het schip aanwezig. Daarnaast is er ook een locatiemanager aanwezig die in contact staat met de Boa’s, politie en brandweer. De GGD en brandweer zijn betrokken voor de gezondheid en brandveiligheid aan boord.

Advertentie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.