Algemeen

Vermiste kat Happy uit Brielle na 5 weken teruggevonden in Ter Heijde

Advertentie

Happy en haar baasje gaan snel herenigd worden, dankzij de alerte melding van een bewoner en de goed geregistreerde chip.

Lees hier het verhaal;

Dat zijn de leuke chipcheck-verzoeken: Gisteren werd in de Facebookgroep Huisdieren vermist/gevonden regio Westland de volgende melding gepost: Dit jonge zwarte katje loopt miauwend door Ter Heijde. Ziet er wel goed uit! Wie kent dit katje?

Als er geen reactie komt bieden we altijd aan om de chip te komen checken. Zo ook nu.

Het was even wachten totdat het katje zich weer liet zien, maar vanmiddag kwam het telefoontje dat de meldster haar even binnen had gehaald zodat de chip rustig gecheckt kon worden. Eén van de teamleden ging meteen langs en gelukkig was ze gechipt én geregistreerd in een databank.

Woonde ze in de buurt? Nou nee… de chip stond in Brielle geregistreerd. Mogelijk was ze verhuisd en was dit nog oude info. Máár… de chip stond ook op vermist! Dan wordt het toch wel spannend… Het bijbehorende telefoonnummer werd gebeld en een heel verbaasde en blije eigenaar vertelde dat ze inderdaad al vanaf 19 maart vermist was uit Brielle…!

Nou is het wel heerlijk aan het kustdorp Ter Heijde, dus niet gek dat je hier op bezoek wilt, alleen wist de eigenaar niet eens waar Ter Heijde lag, dus het blijft een raadsel hoe ze hier is gekomen. Misschien meegereden? Het katje en baasje gaan snel herenigd worden, dankzij de alerte melding van een bewoner!

PS. Vaak is de discussie: Is het nou nodig om elke kat die je opvalt en er goed uit ziet te melden? Nou, ja dus! Chipchecken is allereerst onschuldig. Als de kat gechipt is en de chip is goed geregistreerd kan het binnen een minuut duidelijk zijn waar de kat hoort. Maar je kunt dus ook dit soort resultaten krijgen: Een gezond-ogende kat die mooi wel vermist blijkt! Daarom benadrukken we elke keer weer: Chip je huisdier en zorg dat de chip met kloppende gegevens geregistreerd staat in een databank! Je kunt zelf de registratie checken door het chipnummer uit het paspoort in te vullen op www.chipnummer.nl.

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.