GemeenteBrielleHellevoetsluisNieuwenhoornOostvoorneOudenhoornOverheidPolitiekRockanjeTinteVierpoldersZwartewaal

Verkiezingen; vrijwilliger worden op het stembureau

Advertentie

Op donderdag 6 juni 2024 worden de verkiezingen voor het Europees Parlement gehouden. Bij deze verkiezing wordt er met papier en het rode potlood gestemd. Dit houdt in dat de stemmen handmatig worden geteld. Op 6 juni 2024 (de verkiezingsdag) wordt er op partij-niveau geteld en de dag erna op de centrale tellocatie (sporthal de Eendr8) op kandidaat niveau.

Voor de verkiezingsdag (6 juni 2024) is de gemeente op zoek naar enthousiaste voorzitters, (reserve-) stembureauleden en tellers. Er staan nog enkele vacatures open.

Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden als lid van het stembureau. Samen met de andere leden van het stembureau zorgt u ervoor dat de verkiezingen goed en zo veilig mogelijk verlopen. Medewerkers van een stembureau krijgen vooraf een gratis (digitale) training van de gemeente.

Werkzaamheden

Het stembureau bestaat uit een aantal leden, waarvan één lid als voorzitter fungeert. Als stembureaulid verricht u verschillende taken zoals het in ontvangst nemen van de stempas en het uitreiken van een stembiljet. Verder ziet u erop toe dat de kiezer aan de legitimatieplicht voldoet en het gehele stemproces correct verloopt. Op de stembureaus worden ’s avonds na sluitingstijd de stemmen op partij-niveau geteld. Bij het tellen van de stemmen worden de stembureauleden door (een) teller(s) ondersteund.

Tijden

De stembureaus zijn geopend van 07.30 uur tot 21.00 uur. Voor ieder stembureau wordt een ochtend- en een middag ploeg benoemd.  De werkzaamheden van een stembureaulid voor de ochtend start op de verkiezingsdag om 07.00 uur tot 14.00 uur en van 20.45 uur tot het einde wanneer alle stemmen zijn geteld en de uitslag van het stembureau op partij-niveau is vastgesteld. De werkzaamheden van een stembureaulid voor de middag/avond starten om 14.00 uur totdat de stemmen op partij-niveau zijn geteld.

Voorwaarden

  • U bent 18 jaar of ouder.
  • U heeft een goede beheersing van de Nederlandse taal.
  • U kunt op een vriendelijke en correcte wijze met mensen omgaan.
  • U werkt nauwkeurig, ook als het druk op een stembureau is.
  • U bent bereid tot het volgen van de verplichte digitale training voor stembureauleden/tellers.
  • U bent in het bezit van eigen vervoer.
  • U mag niet op de kandidatenlijst van deze verkiezingen staan.

Vergoeding

De presentievergoeding voor een stembureaulid is € 185,00 (inclusief maaltijdvergoeding). Voor een teller is dat € 50,00.  Als voorzitter ontvangt u de vergoeding van € 235,00 (inclusief maaltijdvergoeding); enige ervaring op het stembureau is daarbij wel een pré. Wilt u de functie van voorzitter vervullen, neemt u dan contact op met het team verkiezingen via e-mail: verkiezingen@voorneaanzee.nl

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de website mijnstembureau-voorneaanzee.nl.
Heeft U vragen? Mail dan naar verkiezingen@voorneaanzee.nl

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.