Alles lezen? Kies voor PREMIUM

Klik hier voor meer informatie
HellevoetsluisVoorne aan Zee

Veel belangstelling voor verkoop vrije kavels | Eendraghtshof Hellevoetsluis

Advertentie

Hellevoetsluis – Woensdag 17 april was de start van de verkoop van vrije kavels voor de nieuwe woonbuurt Eendraghtshof in Hellevoetsluis. De avond, die plaatvond in het Droogdok in Hellevoetsluis, werd druk bezocht. Naast de 29 vrije kavels wil de gemeente in de nieuwe woonbuurt ook een seniorenhof laten bouwen, met 30 sociale huurwoningen.

Wat een mooie start voor de verkoop van deze nieuwe woonbuurt in Hellevoetsluis. Er zijn maar weinig plekken in onze gemeente waar je een vrije kavel kunt kopen, dus het is heel mooi dat we naast alle andere soorten woningen die we bouwen, ook dit mogelijk maken. Uniek aan de verkoop van deze kavels is dat we zoeken naar kopers die hun droomhuis willen bouwen met duurzame materialen. De kavels moeten bovendien een groene inrichting en uitstraling krijgen met veel aandacht voor planten en dieren.

Aldus wethouder Igor Bal, die zelf ook aanwezig was tijdens de verkoopavond

Start verkoop met zes kavels

Tijdens de verkoopavond konden de meer dan 100 geinteresseerden informatie krijgen over de verkoop van de eerste zes kavels binnen de woonbuurt Eendraghtshof. Gemeente Voorne aan Zee verkoopt de kavels en stond, samen met makelaar Kolpa van der Hoek, geïnteresserden te woord. Ook waren diverse architecten, hoveniersbedrijven en de WoonWijzerWinkel aanwezig om ideeen over het bouwen van een huis of aanleggen van een tuin op te doen. Peter Brevé, bezoeker tijdens de avond is enthousiast: “Mijn vrouw en ik zoeken naar hét plekje in Hellevoetsluis om een toekomst- en levensloopbestendig huis te bouwen. Eendraghtshof wordt een klein en groen wijkje, met kwalitatief mooie woningen en een centrale ligging dicht in de buurt van allerlei faciliteiten. Dat is perfect voor ons!”.

Grenzend aan een bestaande buurt

De woonbuurt Eendraghtshof komt op de plek waar voorheen het oude zwembad De Eendraght stond, en waar twee basisscholen en een kinderdagverblijf gelegen waren.

De eerste zes kavels grenzen aan de bestaande woonbuurt, waar onder andere de Wisselslag en Schoolslag liggen. De oude en nieuwe buurt moeten goed op elkaar aansluiten. Daarom krijgt deze naastgelegen woonbuurt een buurtaanpak. Dat houdt in dat de gemeente samen met bewoners kijkt naar het verbeteren van  bijvoorbeeld groen, speelplekken, parkeergelegenheid en waterberging in de bestaande buurt.  

Bestemmingsplan maakt wonen al mogelijk

Het geldende bestemmingplan wordt op een aantal punten aangepast. Het bestemmingsplan wordt vervolgens besproken in de gemeenteraad. Waarschijnlijk neemt de raad hier op 2 juli 2024 een besluit over. Omdat in het geldende bestemmingsplan het bouwen van woningen mogelijk is, start de gemeente al met de verkoop van de eerste zes kavels.

Ruimte voor vrije kavels en een seniorenhof

Eendraghtshof is één van de nieuwe woonbuurten in de gebiedsontwikkeling Stadsdorp 3223. In deze buurt komen (in fases) 29 vrije kavels beschikbaar om een eigen huis te kunnen bouwen. Ook wordt er gekeken of er een seniorenhof kan worden gebouwd.

De ideeën gaan uit van 30 woningen in het (sociale) huursegment. Op dit moment is woningbouwcorporatie Maasdelta bezig met het maken van ontwerpschetsen hiervoor. Rond de zomer komt hierover waarschijnlijk duidelijkheid.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.