AlgemeenBrielleHellevoetsluisNieuwenhoornOostvoorneOudenhoornRockanjeTinteVierpoldersZwartewaal

Vanaf vandaag; grootste prijsstijging in de geschiedenis voor sigaretten en tabak

Advertentie

Vanaf vandaag, 1 april 2024, betaalt men gemiddeld €11,00 voor een pakje sigaretten. Voor shag gaat de prijs vandaag met gemiddeld 37% omhoog. Tabaksfabrikanten spreken over de grootste prijsstijging ooit. Het zal niet bij deze prijsstijging blijven.

Verwacht wordt dat nog meer rokers hun sigaretten in het buitenland gaan halen. In Duitsland zijn sigaretten met deze prijsstijging gemiddeld €3,80 goedkoper. Een pakje shag is zelfs €15,- goedkoper dan in Nederland.

Gezondheidsorganisaties zijn juist blij met deze verhoging en hoopt dat meer mensen besluiten te stoppen met roken.

Tabakstoerisme vooral naar Duitsland

In het derde kwartaal van 2023 is 36% van alle pakjes shag van buitenlandse oorsprong, in 2022 was dit 24% en in het eerste kwartaal van dit jaar 26%. Ten opzichte van de prijsverhoging van afgelopen april is de hoeveelheid in het buitenland gekochte shag met 38% gestegen. In de zomermaanden verwelkomden vooral de Oosterburen de meeste ‘tabakstoeristen’. 21% van de verpakkingen is afkomstig uit Duitsland en ook dit is gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal.

Als het gaat om sigaretten werden 25% van alle pakjes afgelopen maanden in het buitenland gekocht. In de afgelopen jaren was dit gemiddeld nog 14%; een stijging van maar liefst 78%

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.