AlgemeenBrielleHellevoetsluisOmliggende plaatsenOostvoorneOudenhoornRockanjeTinteVierpoldersZwartewaal

Vanaf 1 juli grote veranderingen door nieuwe pensioenwet

Advertentie

Zaterdag 1 juli gaat de Wet Toekomst Pensioenen in. Werknemers merken het nog niet meteen, maar tot 2028 verandert daardoor veel rondom het pensioen. Pensioenfondsen maken zich klaar om over te stappen op het nieuwe systeem, maar ook werknemers kunnen al iets doen.

Het is nu een heel goed moment om na te kijken hoeveel pensioen je opgebouwd hebt. Dat kan simpel via de Pensioenchecker app of op mijnpensioenoverzicht.nl waar je je persoonlijke gegevens vindt achter de inlog.

Woorden als ‘dekkingsgraad’ en ‘rekenrente’ verdwijnen straks, want die spelen geen rol in het nieuwe systeem. Indexeren verdwijnt ook als term, maar het is wel de bedoeling dat pensioenfondsen makkelijker het pensioen kunnen verhogen.

Het inkomen van gepensioneerden beweegt sneller mee met de economie. Nu zie je dat het jarenlang stagneerde bij lage rente, daar zijn we straks vanaf. Dit zijn een paar simpele algemene voorbeelden. Communicatie over je pensioen is heel belangrijk. Als pensioenfondsen van Nederland doen we dat op allerlei manieren, ook komt het Ministerie van Sociale Zaken na de zomer met een campagne. Wat kun je nog meer doen als werknemer, voor je persoonlijke situatie? Lees de post die je pensioenfonds je stuurt, vooral als het gaat om jouw gegevens.

Kijk ook verder dan het pensioen dat op mijnpensioenoverzicht.nl al opgebouwd is. Probeer daarna in te schatten in hoeveel geld je straks na je pensioen per maand nodig hebt, bovenop de AOW. Als dat niet goed matcht met je pensioen, dan kun je misschien beginnen met extra sparen of andere slimme keuzes maken.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.