Algemeen

Tweede druk voor succesvol receptenboekje ‘Gezond met een budget’

Advertentie

Vrijdag 19 mei heeft wethouder Janneke Postma de tweede druk van het boekje ‘Gezond met een budget’ overhandigd aan het winkelend publiek op de markt van kern Rockanje. Het boekje is in 2022 ontwikkeld door de voedselbanken en voedingsdeskundigen in Voorne aan Zee in samenwerking met Stichting PUSH en de gemeente.

Het boekje geeft mensen met een krapper budget een handreiking bij het bereiden van gezonde recepten die niet meer dan €2,50 per persoon kosten.  Wegens groot succes is in 2023 een tweede druk gemaakt met een aantal nieuwe recepten. Dit boekje wordt breed verspreid in gemeente Voorne aan Zee en Nissewaard en is voor alle burgers beschikbaar. 

Het uitdelen van het boekje startte bij de marktkraam van Nelly Koedam van Koedam Fruit. Zij merkt ook dat groente en fruit duurder worden; “Wij doen iedere week weer ons best om lekkere en verse groente en fruit in onze marktkraam te leggen. De seizoen producten zijn vaak goedkoper en ook hebben we iedere week meerdere aanbiedingen op het groente en fruit. Als je daar rekening mee houdt, kun je toch op een goedkope manier vers en gezond eten”. 

Samen met beleidsmedewerker Gezondheid Iris Geerlings en Projectleider Preventieakkoord José Wille, deelde wethouder Janneke Postma de boekjes uit. De mensen op de markt waren aangenaam verrast en enthousiast over de inhoud van het boekje. ‘Er staan niet alleen recepten in maar ook handige bewaartips, bespaartips en tips over wat te doen met restjes. Ook de QR-codes naar de webpagina’s van de gemeente waar men financiële hulp kan aanvragen, worden getoond’ aldus wethouder Postma. Bij ieder recept staat aangegeven voor hoeveel personen de maaltijd is en wat de kosten per maaltijd zijn.

Het boekje is samengesteld onder regie van José Wille voor het preventieakkoord en met behulp van vier voedingsdeskundigen uit gemeente Voorne aan Zee. Ook is het boekje gecontroleerd door een medewerkster van het Taalhuis zodat het boekje voor iedereen begrijpelijk is. 

Het boekje Gezond met een Budget is verkrijgbaar bij de marktkraam van Koedam Fruit op de markt in Oostvoorne en Rockanje, Plus Supermarkt en VVV Rockanje, huisartsen, bibliotheken, welzijnsorganisaties en gemeentehuis.

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.