Gemeente

Textiel in de textielcontainer. Wat gebeurt daar eigenlijk mee?

Advertentie

Westvoorne – Textiel dat we niet meer gebruiken kunnen we in Nederland in een textielcontainer gooien. In onze gemeente kunt u dat op maar liefst 10 verschillende plekken doen, verdeeld over Rockanje, Oostvoorne en Tinte. Voor de inzameling van uw textiel werkt gemeente Westvoorne samen met Leger des Heils. Onder de naam Leger des Heils ReShare geven zij textiel – voornamelijk kleding – een nieuw leven. 

De verschillende containers worden regelmatig op- en leeggehaald en naar een groot sorteercentrum gebracht. Op deze plek wordt de inhoud van de containers uitgezocht en gesorteerd. In de sorteercentra werken mensen die door een verstandelijke of lichamelijke beperking een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Door hen te laten werken in een sorteercentrum hebben ze niet alleen een leuke baan, maar dragen ze ook een steentje bij een aan een gezonder milieu.

Al het textiel is welkom! 

Niet alleen wat nog draagbaar is, maar ook als het versleten en kapot is. Naast textiel mogen ook schoenen/laarzen, knuffels en accessoires zoals riemen, tassen, hoeden en petten in de textielcontainer. We geven het namelijk graag een tweede leven. Het is wel belangrijk dat het schoon en droog is én dat u het in gesloten zak aanbiedt. 

Een tweede leven, dit gebeurt op verschillende manieren

Zo geven we een deel van de kleding die nog goed bruikbaar is gratis weg aan mensen in nood. Het andere deel verkoopt het Leger des Heils ReShare tegen sociale prijzen in haar tweedehands kledingwinkels of aan sorteerbedrijven. Het geld dat ze hiermee verdienen, gebruiken zij om verschillende projecten te steunen, zoals hulp voor tienermoeders, jeugdzorg en arbeidsintegratie. Jaarlijks helpt het Leger des Heils hiermee 58.000 mensen in Nederland. Ook in onze gemeente helpen we hiermee onze inwoners. 

Het textiel dat we niet meer 1 op 1 een nieuw leven kunnen geven, proberen we te verwerken tot nieuwe producten door middel van recycling. Het hergebruik van textiel spaart het milieu. Iedere kilo kleding die we opnieuw gebruiken, kan wel 3,4 kg CO2 besparen. Zo worden de grondstoffen van uw oude kleren gebruikt voor nieuwe producten. Goede redenen dus om uw gebruikte textiel te deponeren in één van de tien inzamelcontainers die verspreid staan door Westvoorne.  

Is de container vol?

Wilt u dit dan melden aan ReShare via het gratis nummer 0800 0322. Met de inhoud van een volle container gaan we uiteraard aan de slag om het een tweede leven geven, maar als we met z’n allen minder kopen en langer met onze producten doen, helpen we het milieu nog beter! 

Bron: Gemeente Westvoorne

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.