112/Misdaad

Telefoon op verzoek vriendin van overleden man in Brielle gevonden door Recovery Divers

Advertentie

“Hulpdiensten moesten zaterdagochtend een overleden man uit een bevroren sloot bij Brielle halen. De politie meldt dat het om een 31-jarige Roemeen gaat, en dat een misdrijf nadrukkelijk wordt uitgesloten.

De Roemeen is slachtoffer geworden van een noodlottige val, aldus de politie. Vermoedelijk is de man door de gladheid van het fietspad gegleden en daarna via de steile berm in de sloot gevallen. Het ijskoude water is het slachtoffer waarschijnlijk fataal geworden.

Rond 09:30 uur werd het lichaam van de dode Roemeen in het water langs de Hossenbosdijk gevonden. Hulpdiensten zijn een tijd bezig geweest het stoffelijk overschot uit het bevroren water te halen.”

Gisterenmiddag om 12 uur kregen wij een bericht van Margot:

Goedemiddag, ik zou heel graag in contact met jullie komen. Mijn vriend is zaterdag ochtend gevonden in de sloot overleden. De telefoon die hij bij zich had is niet door de hulpdiensten gevonden. De politie zegt dat zij hem niet hebben dus dan is het meest waarschijnlijk dat hij nog in de sloot ligt. Wij zijn gisteravond zelf wezen zoeken met magneten en een visnet. Helaas zonder succes, ‘t was ook donker en heel drasserig. De sloot is niet diep. Zou u mij kunnen helpen? m.g.v Margot”

We hebben al snel telefonisch contact. Margot wil heel graag de telefoon van haar overleden vriend Nicolaie terug en natuurlijk willen wij daar bij helpen.

Wij tonen onze Rotterdamse mentaliteit en spreken af voor vanmiddag 15:00 op de locatie. Ik ga het water in, Dave is kantwacht. Zoals gewoonlijk zijn we te vroeg, maar we hoeven ons niet af te vragen waar de locatie is. Er liggen bloemen en er branden kaarsen, nu al maakt het een diepe indruk op ons beiden.

Zodra Margot er is, horen we haar hele verhaal, uit privacy overwegingen en uit respect voor de nabestaanden zullen wij deze niet plaatsen.

Om half 4 sta ik in het water, diep is het niet, tussen de 50 cm en 1,1 meter in het midden. Ieder piepje halen we eruit, helaas ligt de sloot naast een middelbare school, dus er liggen veel blikjes. Gestaag gaan we door, piep na piep, de Excalibur metaaldetector maakt overuren.

Na 20 minuten signalen voel ik het in mijn hand: een telefoon. De Motorola van Nicolaie, ik kijk Dave aan: “ik hem ‘m” stammel ik met een brok in mijn keel. Het begint al te schemeren en achter Dave zie je de kaarsen nog beter branden.

Dit is waar we het voor doen, mensen helpen. We kunnen Margot de telefoon van Nicolaie overhandigen, mijn hand nog een beetje trillend. Een dikke knuffel, een intens moment. We halen Nicolaie er niet mee terug, maar we hopen dat dit, al is het maar een klein beetje, kan helpen met de verwerking van dit noodlottige ongeval.

Wij hebben, met goedkeuring van de nabestaanden een korte impressie mogen maken van de zoektocht:

Op de website van Recoverydivers.nl kunt u meer informatie vinden. Ze helpen u graag. Klik op het onderstaande logo om de website van Recovery Divers te bezoeken.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.