BrielleGemeente

Snoeien en kappen bij de vestingwallen en G.J. van den Boogerdweg in Brielle

De werkzaamheden duren ongeveer twee weken.

Advertentie

Brielle – De Gemeente Voorne aan Zee voert snoeiwerkzaamheden uit op de vestingwallen en kapt in totaal 22 bomen bij de vestingwallen en aan de G.J. van den Boogerdweg in Brielle. De bomen die gekapt worden, zijn helaas ziek of dood en kunnen daardoor zorgen voor gevaarlijke situaties op de looppaden en wegen.

De werkzaamheden zijn deze week gestart en duren ongeveer twee weken.

Snoeien en kappen op de Vestingwallen

Over de gehele lengte van de vestingwallen wordt de komende tijd gesnoeid. De gemeente verwijderd dode takken omdat die voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen bij harde wind. De meeste snoeiwerkzaamheden vinden plaats achter de Witte de Withstraat.

Ook is het nodig om negen Esdoorns op de vestingwallen vlakbij het kruithuisbolwerk te kappen. Op één van die Esdoornbomen zit nu een informatiebordje. Dat bordje komt op de leuning van de trap bij het kruithuis. We kijken ook naar mogelijkheden voor herplanting op de vestingwallen. 

Kap G.J. van den Boogerdweg

Aan de G.J. van den Boogerdweg verwijderen wij in totaal 13 bomen. De bomen zijn ziek of dood en zorgen daardoor voor gevaarlijke situaties langs de weg. We planten geen nieuwe bomen terug op dezelfde plek want het is vanwege de verkeersveiligheid niet meer toegestaan om bomen dicht langs autowegen te planten. We zoeken naar een andere plek om de bomen te herplanten.

Advertentie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.