Brielle

Samen bouwen aan een nieuwe maquette voor Den Briel

Advertentie

De stadsplattegrond die Jacob van Deventer in 1559 van Brielle maakte, is de basis voor een knutselactiviteit die Pieter de Dreu van Historisch Museum Den Briel van 21 t/m 27 maart organiseert in het kader van de Cultuurweek in Voorne aan Zee. 

Op uitgesneden perceeltjes van de plattegrond mogen bezoekers van het museum, jong en oud, hun eigen bouwwerk maken. Elk bouwsel wordt daarna op de juiste plek terug geplaatst. Op het eind van de Cultuurweek is een nieuwe maquette van Brielle ontstaan, die tot en met 7 april in het museum tentoongesteld wordt. Daarna kunnen de bouwers hun perceeltje ophalen en mee naar huis nemen.

Wanneer en waar:

Dinsdag 21 maart t/m zondag 26 maart 2023 van 14:00 tot 16:30 uur, in de Cornelia van der Lindenzaal van het museum.

Aanmelden noodzakelijk:

Via info@historischmuseumdenbriel.nl onder vermelding van “Maquette” of via de receptie van het museum. Deelname is gratis. Museumbezoek is voor de knutselaars gratis.

Lezing over 1 april 1572 op zaterdag 25 maart

Wat er op en rond 1 april 1572 in Brielle gebeurde, is het onderwerp van de lezing van Dr. Roel Slachmuylders. De inhoud van de lezing is heel interessant om voor de eerste keer te horen maar ook om het geheugen op te frissen.

Wanneer en waar:

zaterdag 25 maart 2023 van 14:00-15:00 uur in de raadzaal van het Oude Stadhuis.

Aanmelden noodzakelijk:

info@historischmuseumdenbriel.nl onder vermelding van “Lezing” of via de receptie van het museum. Deelname is gratis. Na afloop is er gelegenheid om gratis het museum te bezoeken.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.