Algemeen

Rüppellsgier uit Diergaarde Blijdorp is terecht

Advertentie

De Rüppellsgier die een paar weken terug uit Blijdorp wist te ontsnappen, is gevangen door iemand die ervaring heeft met roofvogels

Helemaal in de buurt van het Duitse Leipzig, zo’n 600 kilometer van Rotterdam. Het dier is in een goede conditie en kon, zo bleek, goed vliegen. Blijdorp is heel blij en dankbaar dat het dier weer terecht is. Ook bedanken ze iedereen die de gier heeft gezien voor het melden.

Na uitstapjes via Schiedam, Voorne aan Zee, en in de buurt van Burgh-Haamstede te zijn gezien zette de gier koers richting het oosten. Eind april werd hij nog gespot in Noord-Brabant, maar daarna verliet hij Nederland.

Op dit moment verblijft de gier nog in Duitsland bij een valkenier. Het is nog niet zeker of zij zal terugkeren. Wellicht wordt zij ondergebracht in een Duitse dierentuin die is aangesloten bij de EAZA (Europese dierentuinenorganisatie). Blijdorp coördineert het Europese populatiemanagement programma van deze ernstig bedreigde diersoort. Het doel is een stabiele en gezonde reservepopulatie in dierentuinen in stand te houden. Gieren worden in het wild zeer ernstig bedreigd

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.