GemeenteHellevoetsluis

Restauratiewerkzaamheden aan monumenten in de Vesting van Hellevoetsluis

Advertentie

Wethouders Janneke Postma en Igor Bal brachten vandaag een bezoek aan enkele bijzondere monumenten in de Vesting van Hellevoetsluis die momenteel gerestaureerd worden. De Natte schietkatoenloods en het Bomvrije hospitaal worden beide aan zowel binnen- als buitenkant opgeknapt.

Volg ons WhatsApp-kanaal om op de hoogte te blijven. Klik op deze URL om lid te worden: https://whatsapp.com/channel/0029VaErz5mE50Uk6ksqJS3T

Voor beide projecten heeft de gemeente een mooie subsidie ontvangen van de Provincie Zuid-Holland. 

De huurder van het Bomvrije Hospitaal is de Vereniging Equipage De Delft. Zij waren ook aanwezig, historisch gekleed. Overigens zijn er nog twee historische gebouwen in de vesting waar momenteel veel gebeurt. Bij het De Ruyterhuis aan de Oostzanddijk en het Nationaal Brandweermuseum aan de Industriehaven wordt groot onderhoud uitgevoerd aan de gevels. Daar wordt met name het voegwerk en het stucwerk hersteld. De werkzaamheden aan alle vier deze gebouwen worden uitgevoerd door Koninklijke Woudenberg – een Erkend Restauratie Bouwbedrijf. 

Advertentie
Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.