Alles lezen? Kies voor PREMIUM

Klik hier voor meer informatie
112/MisdaadBrielleHellevoetsluisOostvoorneOudenhoornRockanjeTinteVierpoldersZwartewaal

Politie doet oproep vanwege toename inbraken in Rockanje en Oostvoorne

Advertentie

Graag wil politie basisteam Haringvliet weer de nadruk leggen op de recente toename van inbraken in het basisteam Haringvliet, met name in Oostvoorne en Rockanje. Desondanks is dit een bericht voor alle inwoners van het basisteam.

Volg ons WhatsApp-kanaal om op de hoogte te blijven. Klik op deze URL om lid te worden: https://whatsapp.com/channel/0029VaErz5mE50Uk6ksqJS3T

Jullie veiligheid en welzijn staat bij ons voorop, en we willen ervoor zorgen dat jullie goed voorbereid zijn en weten wat jullie kunnen doen om jezelf en je bezittingen te beschermen.

Politie Basisteam Haringvliet

Hier zijn enkele belangrijke tips om inbraak te voorkomen

1. Beveiliging van uw woning: Overweeg het installeren van beveiligingscamera’s of alarmsystemen om indringers af te schrikken. Zorg ervoor dat alle ramen, deuren en andere mogelijke ingangen stevig vergrendeld zijn, zelfs als je maar voor een korte tijd weg bent. Controleer regelmatig of de sloten op je ramen en deuren goed functioneren en overweeg om ze indien nodig te vervangen.

2. Verlichting: Houd binnen een lampje aan als je weg bent van huis. Eventueel met een tijdschakelaar. Houd ook je buitenverlichting aan, vooral ‘s nachts, om je huis goed verlicht te houden en eventuele verdachte activiteiten zichtbaar te maken.

3. Buurtsamenwerking: We merken dat er buurtapps en inbraakpreventieapps zijn. Hierin word onderling goed gecommuniceerd. Echter verzoeken wij u ook om alle informatie met ons te delen. Wij proberen zo alles goed in kaart te brengen zodat wij hier gericht op kunnen inzetten.

4. Bel de Politie: Mocht u een situatie hebben in uw wijk die u niet vertrouwt? Bel onmiddellijk de politie (112). Als u twijfelt over een situatie, vertrouw dan op uw onderbuikgevoel. De centralist van de meldkamer zal zodanig uw verhaal aanhoren en uitvragen zodat we tot een inschatting kunnen komen. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om verdachte activiteiten te melden.

5. Social media: Wees terughoudend met het delen van je plannen op sociale media, vooral als je van huis bent. Dit kan potentiële inbrekers informatie geven over wanneer je weg bent.

Dit probleem oplossen kan de politie niet alleen

Alleen door een goede samenwerking met u en door alert te blijven kan de politie wat doen tegen woninginbraken. Laten we er samen voor zorgen dat het gebied Haringvliet een veilige plek is voor iedereen.

Advertentie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.