Brielle

Orange the World campagne van start gegaan

Advertentie

Ook dit jaar steunt de gemeente Brielle aan de wereldwijde Orange the World campagne, met als doel de bewustwording van geweld tegen vrouwen.

Vanaf 25 november tot 10 december wordt het ‘oude’ Stadshuis in Brielle oranje verlicht om de campagne te steunen. 

De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie met als thema: preventie. 

Gemeente Brielle steunt deze campagne door het ‘oude’ Stadhuis in Brielle 16 dagen oranje te verlichten en voor het stadskantoor in Brielle hangt in deze periode hangt ook symbolisch de Orange the World vlag. Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw of ander object door overheden op 25 november is sinds 2014 een vast onderdeel van Orange the World. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Heeft u als inwoner van de gemeente Brielle vermoedens van geweld tegen vrouwen? Wij vragen u dit te delen met Veilig Thuis (0800 2000), politie (09008844) of de gemeente (0181-471111) en vraag naar een van de procesregisseurs.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.