Omliggende gemeenten

Opvang vluchtelingen Hellevoetsluis gaat over op ander schip

Advertentie

Hellevoetsluis – Vorige maand besloot de gemeenteraad om de tijdelijke noodopvang voor vluchtelingen op de MS Willemstad met een jaar te verlengen. Afgelopen vrijdag kreeg de gemeente het bericht dat de eigenaar van het schip de MS Willemstad weer in gebruik neemt voor de toeristische vaart. Vanochtend is het schip vertrokken, en vanmiddag is een nieuw schip gearriveerd waarop het COA de opvang zal verzorgen.

Het gaat om de Liberty Ann, een iets groter en ouder schip dat al eerder dienst heeft gedaan als opvangschip. Dat schip kwam onlangs in het nieuws vanwege besmettingen aan boord met de salmonellabacterie. Er moeten eerst maatregelen worden genomen voordat de vluchtelingen hier veilig opgevangen kunnen worden. Dit betreft met name de leidingen en drinkwatervoorziening. Op dit moment voldoet het schip nog niet aan de voorwaarden. Daardoor kunnen de vluchtelingen nog niet aan boord. Het COA heeft een andere opvang locatie gevonden waar de vluchtelingen voor een paar nachten kunnen blijven, op Cape Helius in Hellevoetsluis. In de tussentijd worden de nodige werkzaamheden op het schip verricht. De GGD voert vrijdag een inspectie uit en zal het schip moeten goedkeuren voor de vluchtelingen aan boord kunnen. 

Bron: Gemeente Hellevoetsluis

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.