Brielle

Oplevering Bastion IX met Noordpoort in Brielle begin 2023

Advertentie

Gemeente Brielle werkt al enige tijd aan een opwaardering van bastion IX.

In de bunker op het bastion is dit jaar een interactieve tentoonstelling geplaatst en er is gestart met de opbouw van de Noordpoort. Het streven om de poort samen met de overige werkzaamheden in december 2022 op te leveren blijkt niet haalbaar. Het project wordt in het vroege voorjaar van 2023, voor 1 april,  opgeleverd.

Hoewel de oorspronkelijke planning krap was, leek de oplevering van het werk in december 2022 haalbaar. Maar door diverse factoren is dit niet gelukt. De belangrijkste redenen zijn dat de montage van de Noordpoort meer werk van de aannemer vraagt dan verwacht en dat de levertijden van het staal voor de valbeveiliging en van de lampen voor de verlichting langer zijn dan verwacht.

Dit jaar rondt de aannemer het houtwerk van het poortgebouw af. Na het kerstreces worden de valbeveiliging en de belevingselementen in de Noordpoort aangebracht en worden de tussentaluds in de wallen gemaakt. Ook komt er een zogeheten ‘Geuzenlijn’ op de grond die de aanlooproute van de Geuzen in 1572 markeert. Meer informatie vindt u via www.brielle.nl/1aprilmonument.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.