Gemeente

Opening twee nieuwe QR-FIT beweegroutes in Oostvoorne en Rockanje

Advertentie

Rockanje – Op zaterdag 14 mei om 9.00 uur zijn de nieuwe beweegroutes van QR-FIT in Oostvoorne en Rockanje officieel geopend door wethouder voor sport, Jorriena de Jongh. Dankzij deze beweegroutes wordt bewegen in de buitenlucht gemakkelijker en leuker. Langs de routes, die je kunt vinden in de gratis QR-FIT app, vind je verschillende paaltjes met QR-codes. Door deze codes te scannen krijg je oefeningen die je op je eigen niveau kunt uitvoeren. Zo kan ieder op zijn eigen niveau meedoen. 

Heb je het openingsevent gemist en wil je toch onder deskundige begeleiding de QR-FIT beweegroutes uitproberen? Dat kan! Op onderstaande data geven Gerda van Westvoorne Sportief (in Rockanje) en Natalie van Sparkle Sports (in Oostvoorne) vier QR-FIT clinics in Oostvoorne en Rockanje. De clinics duren ongeveer anderhalf uur.

  • donderdag 19 mei, 20.30 uur in Rockanje (start speeltuin Zeeweg)
  • maandag 23 mei, 9.00 uur in Rockanje (start speeltuin Zeeweg)
  • dinsdag 24 mei, 19.00 uur in Oostvoorne (start parkeerplaats OVV)
  • zaterdag 4 juni, 13.00 uur in Oostvoorne (start parkeerplaats OVV)

Meedoen met de clinics is gratis, maar wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt! Aanmelden voor de route in Rockanje kan door een berichtje te sturen naar info@westvoornesportief.nl of 06-55565387. Voor de route in Oostvoorne kun je je aanmelden via info@sparklesports.nl of 06-23231393.

Sporten en bewegen in de buitenlucht

Wethouder van sport, Jorriena de Jongh verricht de opening van de routes in het bijzijn van een deel van het college van burgemeester en wethouders. Wethouder De Jongh: “De gemeente wil de buitenruimte graag aantrekkelijker maken voor sporten en bewegen. En we vinden het belangrijk dat iedereen, van jong tot oud en geoefende sporter of niet, kan sporten en bewegen op zijn eigen manier en tempo. Deze twee beweegroutes dragen daaraan bij. Daarbij is sporten en bewegen in de buitenlucht natuurlijk heerlijk om te doen!”.

Routes in Rockanje en Oostvoorne

Zowel in Rockanje als in Oostvoorne is een route uitgezet. Je vindt ze in QR-FIT app die je gratis kunt downloaden op je smartphone. De route in Rockanje begint en eindigt bij het speelbos bij de Eerste Slag. De route in Oostvoorne start op de parkeerplaats van OVV aan de Zwartelaan. Beide routes tellen zes paaltjes met steeds wisselende oefeningen. Je doet dus nooit dezelfde oefening bij een paaltje.
 

Stichting Spieren voor spieren

Tijdens het openingsevent zamelt QR-FIT geld in voor de stichting Spieren voor spieren. In Nederland zijn er momenteel meer dan 20.000 kinderen met een zeldzame spierziekte. Er is geld nodig voor onderzoek om deze ziekten de wereld uit te helpen, met jouw deelname draag je hieraan bij. Samen zetten we ons in om spierziekten bij kinderen te verslaan! 

De QR-FIT routes in Westvoorne zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Havenbedrijf Rotterdam N.V.

Bron- en foto’s: Gemeente Westvoorne

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.