Oostvoorne

Opening jeu de boules baan Dorpsplein Oostvoorne

Advertentie

Westvoorne/Oostvoorne – Op maandag 8 augustus openen burgemeester Peter de Jong en wethouder voor sport Jorriena de Jongh samen met één van de initiatiefnemers, Joost Magermans de nieuwe jeu de boules baan op het Dorpsplein in Oostvoorne. 

Joost Magermans diende eind 2021 een burgerinitiatief in voor een jeu de boules baan op het Dorpsplein in Oostvoorne. College en gemeenteraad waren positief over het initiatief en gingen akkoord met de aanleg. Wethouder De Jongh: ‘De gemeente wil buiten sporten en bewegen graag stimuleren. De nieuwe jeu de boules baan past daar helemaal bij. Wij hopen natuurlijk dat inwoners en bezoekers veel potjes gaan spelen, wat weer goed is voor de sociale verbinding in het dorp. De baan ligt ook nog eens op een prachtige plek in Oostvoorne, die direct de associatie met een Frans dorpspleintje oproept. Heerlijk toch?’

De aanleg van de jeu de boules baan is onder andere bekostigd vanuit het Havenomgevingsfonds en het Sportakkoord Westvoorne. 

Bron: Gemeente Westvoorne

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.