Brielle

Open huis Maerlant in Brielle druk bezocht

Advertentie

Op woensdag 25 januari heeft het Maerlant haar deuren geopend voor de leerlingen uit groep 7 en 8. Sinds lange tijd kon het Open Huis weer in de traditionele vorm doorgaan. Dat was te merken, want de opkomst was ongekend.

Al voor de start om 15.00 uur stonden er al enthousiaste kinderen met hun ouders te wachten. Kinderen konden met hun ouders allereerst kijken op de afdeling waar zij mogelijk terecht gaan komen in het rode, groene of gele gebouw. Er waren ook kinderen die meerdere routes hebben doorlopen, omdat het advies nog niet bekend was. 

In het Open Leer Centrum (OLC) konden ouders en kinderen algemene informatie krijgen over het werken met Chromebooks, flexlessen, P-tijd, het rooster, etc. In het Atrium vonden verschillende algemene presentaties plaats. Vanuit het muzieklokaal klonken weer prachtige klanken van onze eigen leerlingen.

Veel van de vakken die gegeven worden presenteerden zich die middag en avond. Zo konden kinderen een crêpe halen bij Café de Paris, werden er kaasstengels gemaakt in de keuken bij Support en konden er diverse lekkernijen geproefd worden in de keuken van Restaurant Stadhouder. 

Tijdens het Open Huis kregen de jonge bezoekers een uitdaging in de vorm van een stickervel, waarmee zij op zoek konden gaan naar stickers die in allerlei verschillende lokalen en plekken in het gebouw te vinden waren. Zo moesten zij o.a. de schoolstewards aanspreken, de weg weten te vinden naar het OLC en naar de gymlokalen. Met een vol stickervel konden de bezoekers meedingen naar een Chromebook. 

Uit de vele inzendingen is Mia van De Tiende Penning de trotse winnares geworden van de Chromebook. Met een smoes is Mia met een familielid, die overal van op de hoogte was, naar school gekomen. Zij dacht dat zij voor een intakegesprek kwam. Eenmaal op school werd Mia verrast met de Chromebook. Mia heeft uit handen van de rector dit mooie cadeau in ontvangst genomen.

Na het bezoek aan het Open Huis heeft Mia besloten voor het Maerlant te kiezen. Aan het einde van het gesprek toverde zij haar inschrijfformulier op tafel.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.