AlgemeenGemeente

Op jezelf wonen of een eerste huis kopen?

Advertentie

Een woning kopen of huren als je jong bent kan lastig zijn. De huizenprijzen zijn hoog, de hypotheekvoorwaarden zijn streng en je hebt spaargeld nodig. En om kans te maken op een huurwoning moet je al een flinke tijd ingeschreven staan.

18 jaar? Schrijf je in bij Woonnet Rijnmond!

Zodra je 18 wordt, kun je je inschrijven bij Woonnet Rijnmond. Je kunt dan op het moment dat je op jezelf wilt gaan wonen, reageren op huurwoningen in Voorne aan Zee en in de andere elf gemeenten in de regio Rotterdam. Inschrijven kan via www.woonnetrijnmond.nl. Je hebt daarvoor wel een e-mailadres nodig en een inkomensverklaring van de Belastingdienst. Je betaalt € 10,- per jaar om ingeschreven te (blijven) staan.

Overweeg de Starterslening

Wil je liever een woning kopen, maar lukt dit niet omdat de huizenprijzen net hoger zijn dan je budget? Onderzoek dan of je in aanmerking komt voor de Starterslening. Via de gemeente kun je bovenop de reguliere hypotheek een extra bedrag lenen. Afhankelijk van waar je een woning koopt, is dit maximaal € 35.000,- of € 40.000,-. Dit kan net het steuntje in de rug zijn dat nodig is om dat eerste huis te kunnen kopen. Meer weten? Kijk op: www.voorneaanzee.nl/starterslening.

Wonen op Voorne-Putten

Op zoek naar een woning in onze omgeving? Kijk dan eens op www.wonenvoorneputten.nl voor het woningaanbod (nieuwbouw en bestaande woningen) in de gemeente Voorne aan Zee en Nissewaard.

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.