Algemeen

Op 4 mei herdenken op de weg? Zoek een parkeerplaats!

Advertentie

Onderweg herdenken? Zoek op tijd een parkeerplaats en ga vooral niet stilstaan op de vluchtstrook. Dat adviseert Rijkswaterstaat weggebruikers die donderdag 4 mei 2023 willen deelnemen aan de Nationale Herdenking om 20.00 uur.

Hiervoor stoppen op de vluchtstrook is niet veilig en kan gevaarlijke situaties opleveren.

Veilig herdenken

Op 4 mei staat de tekst ‘Veilig herdenken? Zoek een P, niet op de vluchtstrook!’ op de elektronische borden boven en langs de snelweg. Wie rond 20.00 uur onderweg is en wil deelnemen aan de Nationale Herdenking, doet er goed aan dit veilig te doen en tijdig een parkeerplek te zoeken.

Sta niet stil op de vluchtstrook

Stilstaan op de vluchtstrook is geen alternatief. Het is niet toegestaan en bovendien erg onveilig. Vooral het wegrijden en invoegen op de snelweg vanaf de vluchtstrook kan gevaarlijke situaties opleveren, omdat het overige verkeer op volle snelheid rijdt. Ook moet de vluchtstrook vrij blijven voor noodgevallen en hulpdiensten.

Dynamische Route-informatiepanelen

Sinds 2008 zet Rijkswaterstaat de Dynamische Route-informatiepanelen (DRIP) op 3 en 4 mei in om weggebruikers te attenderen op veilig herdenken. Dit gebeurt op verzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Rijkswaterstaat wil hiermee een bijdrage leveren aan het veilig herdenken onderweg.

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.