AlgemeenOmliggende gemeenten

Ook de katten hebben het voorjaar in hun bol; Daardoor gaan ze wat vaker aan de wandel dan normaal

Advertentie

De dierenpolitie word momenteel dan ook veel gebeld door mensen die zich zorgen maken. Waar kun je nou eigenlijk op letten?

In Nederland is het toegestaan om je kat 24/7 buiten te laten lopen. Dit betekent natuurlijk niet dat je de kat aan zijn lot mag overlaten! Ook katten die altijd buiten rondlopen moeten voldoende voer en water aangeboden krijgen en medische zorg krijgen wanneer dat nodig is.

Zie jij een kat in de buurt rondlopen waar jij je zorgen om maakt? Dan is het goed om het volgende in de gaten te houden:

Heeft de kat een eigenaar?

Is de kat goed op gewicht, en maakt het een gezonde indruk?

Valt het op dat de kat zichtbaar achteruit gaat?

Is de eigenaar verhuisd, en loopt de kat hier nog steeds rond?

Tip: Doe de kat een papieren belbandje om met je telefoonnummer, zodat de eventuele eigenaar contact kan opnemen of kijk of er iemand in de omgeving een chipreader heeft.

Op de Facebookgroep Chipreader bezitters voor hulp bij gevonden katten of andere huisdieren vind u een kaart met de mensen die in uw omgeving in het bezit zijn van een chipreader.

In veel gevallen is het verstandig om contact met ons op te nemen via #144. Voor een kat waarvan de eigenaar niet bekend is, kunnen wij je doorverbinden met een dierenambulance. In andere gevallen is het afhankelijk van de situatie mogelijk om een melding te maken.

Let op! Voer niet zomaar een vreemde kat die je op straat ziet lopen!

Het kan zijn dat de kat speciaal dieetvoer heeft, het kan ervoor zorgen dat de melding niet goed aangenomen kan worden en de kat zal hierdoor minder snel naar huis gaan.

Laat jij jouw kat buiten lopen? Zorg er dan voor dat deze is gechipt en goed geregistreerd staat.

Neem bij twijfel altijd contact op met #144, wij helpen je graag verder!

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.