GemeenteZwartewaal

Ontwikkeling Dorpshart Zwartewaal vanaf oktober van start

Advertentie

De gemeente Voorne aan Zee gaat in oktober van start met de werkzaamheden om het dorpshart van Zwartewaal flink te verbeteren. Wethouder Igor Bal tekende woensdag 4 oktober samen met ontwikkelaar Zenzo Maatschappelijk Vastgoed de overeenkomst voor de bouw van het voorzieningencluster en de 85 koop- en huurwoningen.

Reden om te tekenen is het besluit van de gemeenteraad van dinsdag 3 oktober voor het beschikbaar stellen van het benodigde extra geld voor de ontwikkeling van het dorpshart.

Voorzieningen en woningbouw

De ontwikkeling van het dorpshart in Zwartewaal bestaat uit een voorzieningencluster met een nieuw onderkomen voor basisschool ’t Want, dorpshuis de Gaffelaar en een sportzaal. Daarna worden er in meerdere fasen woningen gebouwd, waaronder op de plaats van het oude dorpshuis en school. Het gaat om sociale huurwoningen, beneden-bovenwoningen, bovenwoningen met daaronder commerciële ruimten. Daarnaast eengezinswoningen en 2-onder-1-kap en vrijstaande woningen.

Impuls voor het dorp

Wethouder Igor Bal is blij met het besluit van de raad om het geld beschikbaar te stellen. “Eindelijk kunnen we nu dan echt beginnen. Eerst met de bouw van de school, sporthal en het dorpshuis. Vooral voor de basisschool is dit van groot belang. En de ontwikkeling van het dorpshart is een mooie impuls voor het dorp als geheel.”

Bewonersbijeenkomst

De inwoners, verenigingen en de school hebben al vanaf de start van het project in 2016/2017 meegedacht over hoe het dorpshart eruit zou komen te zien. Tijdens de goedbezochte bewonersbijeenkomst op 27 september konden inwoners het voorlopig ontwerp inrichtingsplan bekijken. Ook werd er tijdens deze avond meer verteld over de geplande route voor het bouwverkeer en de planning van de verschillende fasen van de ontwikkeling.

De bedoeling is dat ontwikkelaar Zenzo in oktober gaat starten met de bouwvoorbereidingen en rond de jaarwisseling start met het bouwen van het voorzieningencluster. “Zenzo is verheugd met de ontwikkeling en realisatie van het nieuwe dorpshart een bijdrage te kunnen leveren aan nieuwe voorzieningen en woningen voor de inwoners van Zwartewaal, aldus Gert van Uffelen, partner bij Zenzo Maatschappelijk Vastgoed.

Artist impression van het voorzieningencluster gemaakt door architectenbureau NOAHH
Advertentie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.