HellevoetsluisVoorne aan Zee

Onderzoek naar flexwoningen voor starters en spoedzoekers | Van Leeuwenhoekweg Hellevoetsluis

Advertentie

Hellevoetsluis – Gemeente Voorne aan Zee onderzoekt de haalbaarheid van flexwoningen aan de Van Leeuwenhoekweg (op het voormalige verkeersoefenterrein) in Hellevoetsluis. De gemeente wil op deze locatie 100 flexwoningen bouwen, bedoeld voor starters en spoedzoekers. Voor hen is het vinden van passende woonruimte vaak lastig.

Het is de bedoeling dat de woningen er voor vijftien jaar komen te staan. Het plan gaat uit van kleine, maar kwalitatief mooie woningen, met maximaal drie verdiepingen. Ook wil de gemeente zes woonwagenplekken maken op dit terrein.

Het verkeersoefenterrein ligt tussen bedrijventerrein Kickersbloem en de Kooistee, langs de Van Leeuwenhoekweg en de Orion. Voor de flexwoningen er komen vinden er eerst onderzoeken plaats, zoals bodemonderzoek en onderzoek naar beschermde plant- en diersoorten. Daaruit moet blijken of de flexwoningen op deze locatie haalbaar zijn. Daarna gaat de gemeente in gesprek met omwonenden en bedrijven in de omgeving, en volgt nog een ruimtelijke procedure.

Woningbehoefte

Gezien de grote woningbehoefte wil wethouder Aart Jan Spoon (wonen) de flexwoningen zo snel mogelijk plaatsen. “Liefst zou ik nog eind dit jaar beginnen met bouwen. We gaan voor deze ontwikkeling samenwerken met Maasdelta, die de flexwoningen zal plaatsen.Tegelijkertijd gaan we ook op zoek naar andere locaties waar we met flexwoningen aan de slag kunnen. Deze tijdelijke woningen zijn belangrijk, hiermee kunnen we starters en spoedzoekers in onze gemeente sneller aan een woning helpen.”

In gesprek

Omwonenden van het verkeersoefenterrein worden geïnformeerd over het plan en de onderzoeken die nu lopen. Zodra meer bekend is over de uitkomst van de onderzoeken en de haalbaarheid van de flexwoningen gaat de gemeente uitgebreider met de omgeving in gesprek. “We willen bij de uitwerking zo goed mogelijk rekening kunnen houden met wat voor de omwonenden belangrijk is”, aldus wethouder Spoon.

Woonwagens

Ook wil de gemeente zes woonwagenplekken maken op dit terrein. We zijn wettelijk verplicht om een aantal nieuwe woonwagenplekken te hebben, omdat er ook voor deze doelgroep een woningtekort is.

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.