GemeenteAlgemeen

Nieuwkomers vieren participatieverklaring met gezamenlijke lunch

Advertentie

Regio – Op 20 juni behaalden zo’n 27 statushouders en gezinsmigranten in gemeente Voorne aan Zee hun participatieverklaring. Om deze verklaring te krijgen, volgden zij workshops over de normen en waarden in de Nederlandse samenleving.

Via speeddates maakten zij kennis met verschillende organisaties zoals Push, Maasdelta en de politie. Burgemeester Peter Rehwinkel reikte de verklaringen aan hen uit.

Het is belangrijk dat statushouders en gezinsmigranten op een goede manier kennismaken met onze samenleving. En omdat deze dag samenvalt met Wereldvluchtingendag zijn we er ons extra van bewust dat vrijheid, solidariteit, gelijkwaardigheid, participatie en omzien naar elkaar lang niet overal vanzelfsprekend is.  Het is vanuit die gedachte mooi om te zien dat zij deze stap samen vieren met een zelfgemaakte lunch.

Burgemeester Peter Rehwinkel

Het participatieverklaringstraject is een verplicht onderdeel van het inburgeringstraject. In Voorne aan Zee wordt dit traject verzorgd door VluchtelingenWerk Nederland. Nieuwkomers worden sinds de invoering van de nieuwe Wet inburgering beter begeleid bij het aarden in de Nederlandse samenleving. Met het uitreiken en ondertekenen van de participatieverklaring wordt het einde van het participatieverklaringstraject gemarkeerd.

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.