GemeenteHellevoetsluis

Nieuwe rotonde op kruising Amnesty Internationallaan – Anton Geesinkstraat Hellevoetsluis

Advertentie

Naast de Amnesty Internationallaan, op het voormalige Vermaatterrein, wordt een nieuw woongebied ontwikkeld onder de naam Stadsdorp 3223. In het gebied zijn al nieuwe voorzieningen gebouwd zoals een school, een sporthal met zwembad en nieuwe woningen. De komende jaren komt daar nog meer woningbouw bij.

Volg ons WhatsApp-kanaal om op de hoogte te blijven. Klik op deze URL om lid te worden: https://whatsapp.com/channel/0029VaErz5mE50Uk6ksqJS3T

Voor een veilige en goede bereikbaarheid laat de gemeente volgend jaar een nieuwe rotonde aanleggen op de kruising Amnesty Internationallaan-Anton Geesinkstraat.

In de afgelopen jaren is de wijk Stadsdorp 3223 stapsgewijs steeds verder uitgebouwd, en dat gaat nog wel even door. Op het Vermaat-terrein, naast project Acapella Wonen langs de Amnesty Internationallaan, komen nog zo’n 112 woningen. Op het terrein van het oude zwembad en de oude basisscholen komt ook woningbouw, in de vorm van vrije kavels en een seniorenhof.

Veel mensen maken gebruik van dit gebied, zowel buurtbewoners als gebruikers van het zwembad, de scholen of de sporthal. We willen dat dit nieuwe woongebied met voorzieningen goed en veilig te bereiken is. Om dit mogelijk te maken is het nodig om de aansluiting van de Anton Geesinkstraat op de Amnesty Internationallaan aan te passen. Uit onderzoek blijkt dat een rotonde de beste oplossing is voor de verkeersveiligheid. De aanleg van de rotonde wordt afgestemd op de planning van de woningbouw. We streven ernaar de rotonde in 2025 te kunnen aanleggen.

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.