HellevoetsluisVoorne aan Zee

Nieuwe pomp voor gemaal Gorzeman | Hellevoetsluis

Advertentie

Hellevoetsluis – Waterschap Hollandse Delta zorgt voor het waterpeil in dorpen, steden en polders. Het werkgebied van Hollandse Delta blijft droog door gemalen. Ze pompen het teveel aan water weg. Maar het klimaat verandert, er zijn steeds meer felle piekbuien. Het waterschap heeft nu voor het gebied rond Hellevoetsluis een extra pomp aangeschaft. Deze maand wordt de nieuwe pomp getest.

Grootste gemaal

Gemaal Gorzeman pompt het water uit de gebieden Voorne-west en Voorne-oost. Het gemaal in Hellevoetsluis heeft vier pompen en is het grootste gemaal van het waterschap. Het kan heel veel water wegpompen, wel 1600 kubieke meter per minuut. Dat is per minuut twee volle zwembaden van 25 meter. 

Extra pomp en noodplan

Als het gemaal Gorzeman kapot zou gaan, dan moet er snel een oplossing zijn. Daarom heeft het waterschap een nieuwe speciale pomp aangeschaft. Deze kan een kapotte pomp direct vervangen. Bovendien heeft het waterschap een noodplan ontwikkeld. Dit plan zegt precies welke mobiele noodpompen waar geplaatst kunnen worden om al het water, bijvoorbeeld van felle piekbuien, weg te pompen.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.