AlgemeenOostvoorne

Nieuwe locatie zeemanshuis The Bridge feestelijk geopend

Advertentie

Het nieuwe pand van International Seafarers’ Centre The Bridge is vrijdag 23 juni geopend onder het toeziend oog van een grote groep genodigden.

De voorbereidingen waren zeer intensief en het resultaat mocht er zijn.

Het zeemanshuis dat vanaf oktober 2016 was gevestigd in de kelder van Dorpscentrum de Man
heeft nu een ruime en zichtbare plek in de voormalige Rijwielhandel Roskam aan de Stationsweg in Oostvoorne.

Burgemeester Peter Rehwinkel was erg onder de indruk van wat er allemaal komt kijken bij het reilen en zeilen rondom het zeemanscentrum. Samen met Bernt Koning (voorzitter van The Bridge) en zeevarende Roldan Bacual uit de Filippijnen trok de burgemeester het anker weg dat voor de deur van het pand lag. Onder het geluid van een scheepstoeter stroomden de aanwezigen het nieuwe pand in.

Aansluitend konden onder begeleiding van de klanken van een piratenkoor, omwonenden en andere belangstellenden kennis maken met het ‘Home away from home’ voor zeevarenden. Een plek waar zeemannen en zeevrouwen die de Rotterdamse haven aandoen een paar uurtjes kunnen ontsnappen aan de geluiden van de haven en het schip.

De zeelieden komen er graag en elke dag zitten de busjes vol. Ze komen om nieuwe simkaarten aan te schaffen, om te face-timen met het thuisfront, om dollars te wisselen voor euro’s om boodschappen te kunnen doen voor die dingen die je op een schip niet kunt krijgen. Dat alles in het mooie pittoreske Oostvoorne, een dorp met gewone mensen, op de wal.

Het mooie Mildenburgbos en de boulevard liggen op loopafstand. Ook is er een stiltekamer gerealiseerd waar de zeelieden even tot bezinning kunnen komen, ook is er de mogelijkheid om een kaarsje op te steken.

De ruimte straalt rust en warmte uit.


Vrijwilligers van The Bridge gaven uitleg over wat het werk als host of chauffeur inhoudt. Maar ook vertelden zij enthousiast over wat dit vrijwilligerswerk hen brengt en hoe belangrijk The Bridge is voor de zeevarenden.

Het nieuwe pand van The Bridge biedt de mogelijkheid om meer zeevarenden een rust momentje te bieden tijdens hun vaak lange verblijf op zee. Om dit te kunnen realiseren is The Bridge nog op zoek naar een aantal vrijwilligers die zich in willen zetten voor de mannen en vrouwen die 90% van alle goederen die wij tot onze beschikking hebben vervoeren van A naar B.

Mocht je interesse hebben, dan kun je altijd binnen lopen op maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 21.30 uur. Je bent van harte welkom!

Opening nieuwe locatie ISC The Bridge in Oostvoorne door burgemeester Peter Rehwinkel, Bernt Koning (voorzitter ISC The Bridge) en zeevarende Roldan Bacual.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.