BrielleHellevoetsluisNieuwenhoornOostvoorneOudenhoornRockanjeTinteVierpoldersVoorne aan ZeeZwartewaal

Netwerkbijeenkomst Bruisende Havens Voorne aan Zee

Haven-seizoen van start

Advertentie

Dinsdagmiddag 28 mei is de Netwerkbijeenkomst Bruisende havens Voorne aan Zee georganiseerd. Het thema van de bijeenkomst richtte zich op ideeën en kansen om samen te werken en zo de havens van Voorne aan Zee bruisender te maken.

De havenmeesters van de centrumhavens waren aanwezig, net als de Zeehavenpolitie, Staatsbosbeheer, Stichting Push en Marketingorganisatie OP Voorne Putten. En bijvoorbeeld ook bestuurders van museumschepen, Stichting Bezoek Hellevoetsluis, TOP Voorne-Putten, Stichting Fortresse, de Brielse Belangenvereniging, het Brandweermuseum en watersportverenigingen en lokale horeca ondernemers.

Een bruisende centrumhaven ontstaat door een gastvrije ontvangst met basisvoorzieningen op orde. Daarnaast draagt de sfeer die een haven ademt bij aan de aantrekkelijkheid om deze te bezoeken. Om dat te realiseren is dit netwerk dagelijks in touw, ondersteund door een grote groep enthousiaste vrijwilligers.  

We zijn al enige tijd bezig met deze havenbijeenkomsten en ik ben blij te zien dat een steeds bredere groep aanhaakt, van havenmeesters tot vertegenwoordigers van ondernemers en culturele instellingen. Mijn doel is om de centrumhavens van Brielle en Hellevoetsluis een impuls te geven en daar hebben we elkaar voor nodig.

Wethouder Daan van Orselen (havens) hoorde enthousiast alle informatie en ideeën aan

Tijdens de bijeenkomst werden een aantal leuke en verrassende initiatieven besproken die met elkaar uitgewerkt kunnen worden. Voor de centrumhaven van Hellevoetsluis zijn bijvoorbeeld mooie denkbeelden opgehaald om het hele jaar rond een programma aan te bieden met het Droogdok Jan Blanken en het varend erfgoed, voor een jaarronde beleving. En in Brielle zijn de havenmeesters bezig hun dienstverlening uit te breiden, om net dat stapje extra te doen voor onze varende gasten.

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.