OostvoorneGemeente

Milieustraat Oostvoorne in het zonnetje

Advertentie

De milieustraat in Oostvoorne wekt alle elektriciteit op jaarbasis zelf op met zonnepanelen. Op het dak lagen al 60 zonnepanelen, daar zijn er onlangs nog eens 72 bijgeplaatst. Wethouders Peter Schop en Igor Bal bekeken donderdag 15 juni het resultaat.

De milieustraat ligt op bedrijventerrein De Pinnepot. Een terrein met heel wat vierkante meters plat dak. “We zien dat steeds meer inwoners en bedrijven hun daken volleggen met zonnepanelen. Dan kunnen wij als gemeente natuurlijk niet achterblijven. Zonnepanelen verdienen zich tegenwoordig al binnen een paar jaar terug, dus de investering is het absoluut waard.”, aldus wethouder Peter Schop (portefeuille duurzame energie).

Wethouder Igor Bal (portefeuille milieu): “Gemeente Voorne aan Zee heeft heel wat gebouwen in bezit. Wij willen met onze gebouwen voldoen aan de klimaatdoelstellingen. Dit is een flinke opgave. Dat dit gebouw nu het eigen elektriciteitsverbruik volledig zelf opwekt, is een mooie stap die zeker navolging verdient bij onze andere gebouwen.”

Lokale installateur

De gemeente heeft bewust lokale installateurs gevraagd om een aanbod te doen. De keuze is gevallen op ETB Monty’s BV. Oscar Monteban is blij en dankbaar dat de opdracht aan hem is gegund: “Met lokale partijen werken is duurzaam en ook nog eens goed voor de lokale economie. Ook proberen we altijd mee te denken met de opdrachtgevers, bij de gemeentewerf zat de uitdaging erin dat we niet teveel gewicht bij konden plaatsen op het dak in verband met de draagconstructie. Na overleg hebben we dan ook meerdere opties bekeken en berekend en uiteindelijk deze constructie gekozen.”

Duurzaamheidscoach

De aanbesteding is begeleid door Stefan Romijn van Stichting Stimular. Stimular is duurzaamheidscoach namens gemeente Voorne aan Zee en helpt ondernemers om energie te besparen, duurzame energie op te wekken, vervoer te verduurzamen, afval te verminderen of om rondom bedrijfspanden te vergroenen. De duurzaamheidscoach helpt ondernemers bij het bepalen en doorrekenen van maatregelen, bij het aanvragen en beoordelen van offertes en bij het aanvragen van subsidies.

Heeft uw bedrijf behoefte aan hulp om te verduurzamen? Neem dan contact op met duurzaamheidscoach Stefan Romijn via telefoonnummer 010 238 28 27 of e-mail s.romijn@stimular.nl.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.