112/Misdaad

Meisje (6) overleeft dankzij reanimatie van 76-jarige buurvrouw en vader

Advertentie

Dankzij de snelle reactie van de buurvrouw en haar eigen vader kan de 6-jarige Aesha El Ibrahim weer lachen. Nadat de moeder van het meisje op 7 oktober 2022 in paniek naar de buurvrouw toe kwam, omdat het niet goed ging met haar dochter, reageerde de buurvrouw direct en belde 112.

Het Syrische gezin El Ibrahim dat nu ongeveer drie jaar in Oostvoorne woont, heeft een goed sociaal contact met de buurtbewoners en vooral met hun buurvrouw, de 76-jarige mevrouw M.A. Boender-van Santen. Zij levert het gezin bij tijd en wijle hand- en spandiensten.

Reanimatie met hulp van 112

Omdat Aesha geen hartslag meer had, moesten mevrouw Boender en de vader van Aesha haar direct reanimeren. Hoewel beiden dit nog nooit eerder hadden gedaan, is het met telefonische hulp van de 112 centralist gelukt.

Hulpdiensten op locatie

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en een ambulante verpleegkundige die in de buurt was, kwam assisteren. Ook de traumahelikopter was opgeroepen, maar de ambulancebroeders hoefden geen hulp te verlenen bij deze reddingsactie. Mevrouw Boender en Aesha’s vader waren er al in geslaagd om het meisje weer te laten ademen. Het meisje werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek.

In het zonnetje gezet

Dit heldhaftige optreden van mevrouw Boender en vader W. El Ibrahim is ook burgemeester De Jong niet ontgaan. Op dinsdag 15 november kregen zij in het gemeentehuis van Westvoorne een bedankje en bloemetje uit handen van de burgemeester.

Advertentie

Geef een reactie

Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.