Brielle

Maquette Vesting Brielle geopend voor publiek

Advertentie

Op dinsdag 18 oktober was de officiële onthulling van de Maquette Vestiging Brielle in het Historisch Museum den Briel. Betty van Viegen van Stichting Eersteling der Vrijheid heeft de Maquette symbolisch aan burgemeester Gregor Rensen overhandigd. De Maquette is vanaf heden te zien in de hal van het Historisch Museum den Briel.  Miniworld Rotterdam heeft de bouw van de maquette op zich genomen, die meer dan 4 bij 5 meter groot is.

De Maquette is weergave van de Brielse vesting anno 2022 en een exacte miniweergave van de vele honderden huizen, monumenten, standbeelden en markante plekken die Brielle rijk is. Bijzondere gebouwen, zoals de Sint-Catharijnekerk worden in het ministadje met audiovisuele ondersteuning uitgelicht. “De maquette heeft een prominente plek gekregen in de hal van het Historisch Museum den Briel en is een echte aanwinst voor Brielle en bezoeken waard”, aldus Hans Lap van Stichting Eersteling der Vrijheid. 

Het initiatief van de Maquette ligt bij Stichting Eersteling der Vrijheid. De Stichting heeft als doel specifiek Brielse gebeurtenissen en waarden te stimuleren en aandacht te blijven geven. In eerste instantie in het jubileumjaar 2022, maar juist ook na dit jaar. 

Partners
Stichting Eersteling der Vrijheid is de initiatiefnemer. Miniworld Rotterdam maakt het ontwerp, de bouw en de uitvoering van de Maquette Vesting Brielle. Voor de planvorming en realisatie wordt samengewerkt met het Streekarchief Voorne-Putten, gemeente Brielle en het Historisch Museum Den Briel. Het audiovisuele gedeelte is mogelijk gemaakt door het Delta PORT donatiefonds. De maquette is gerealiseerd met behulp van crowdfunding en sponsoren.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.