Uit de regio

Maasvlaktestrand bij Windpark Maasvlakte 2 weer open

Advertentie

Sinds 19 december 2022 is het Maasvlaktestrand bij Windpark Maasvlakte 2 officieel weer open voor recreanten. Begin 2022 startte Eneco met de bouw van het windpark Maasvlakte 2. Daarvoor werd het sportstrand afgesloten.

Nu staan er 10 windturbines op de harde zeewering en 12 op het strand, waarvan een deel van de turbines bij hoog water zelfs met de voet in het water staat. 

De afgelopen periode is het werkgebied weer teruggebracht naar de originele staat. Recreanten kunnen vanaf nu weer volop gebruikmaken van het sportstrand op Maasvlakte 2. Zij kunnen weer parkeren op P5 en P6 en genieten van het strand voor een lange wandeling of om te gaan windsurfen. Alleen kiten is niet toegestaan.

Testen windturbines

De bouw van het windpark gaat nu de laatste fase in. De windturbines worden de komende maanden volledig getest. Zo wordt gekeken of zij onder alle omstandigheden goed functioneren.

In de eerste maanden van 2023 vinden er ook nog werkzaamheden plaats bij de turbines op het strand en de harde zeewering. Daarbij maken we op het strand gebruik van een speciale hoogwerker om aan de turbines te kunnen werken. Vanzelfsprekend worden er in deze situaties voorzorgsmaatregelen getroffen om het werk veilig uit te voeren, voor medewerkers en recreanten.

Groene stroom

De stroom die de windturbines tijdens de testfase opwekken, komt al terecht op het elektriciteitsnet. Wanneer de testfase is afgerond en het park echt in gebruik wordt genomen, levert het park jaarlijks 416 GWh duurzame stroom op.

We zetten deze groene stroom in om de energievoorziening van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat volledig te verduurzamen. Kantoren, maar juist ook zaken als wegverlichting, bediening van bruggen en gemalen maken dan gebruik van de windenergie van de Maasvlakte.

Advertentie

Geef een reactie

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.