GemeenteBrielleHellevoetsluisOostvoorneOudenhoornRockanjeTinteVierpoldersZwartewaal

Lever uw kerstboom in na de feestdagen

Advertentie

In Voorne aan Zee worden de kerstbomen na de feestdagen niet verbrand maar verwerkt tot grondstof, voor onder andere compost. Inwoners worden opgeroepen hun kerstboom na de feestdagen op de juiste manier aan te bieden voor verwerking. Wethouders Daan van Orselen (afval) en Robert van der Kooi (buitenruimte) gingen in gesprek met enkele inwoners bij een kerstbomenverkooppunt.

Inwoners kunnen hun kerstboom na de feestdagen op verschillende manieren aanbieden voor verwerking:

• op één van de verzamellocaties op 3, 4 of 5 januari tussen 13.00 en 16.00 uur. Het overzicht van de verzamellocaties staat op voorneaanzee.nl. Per ingeleverde boom ontvangen inwoners hier een lootje. Met dat lootje maak je kans op één (of meerdere) keuzecadeaukaart(en) met een waarde van €10,-tot €50,-. Deze keuzecadeaukaarten zijn in te wisselen voor een bon naar keuze van dezelfde waarde. Of,

• bij de milieustraat, of

• bij de inzameling van de gft-container (niet in de container, er rijdt een aparte wagen)

Wethouders van der Kooi (beheer buitenruimte) en van Orselen (afval) informeerden inwoners die een kerstboom kochten in Oostvoorne over deze actie.

Ook het op de juiste manier opruimen van kerstbomen is belangrijk. De kerstbomen kunnen dan verwerkt worden tot grondstoffen. Dat is veel beter dan verbranden. De inwoners die wij spraken hadden hier nog niet bij stil gestaan. Door de lootjes en de kans op cadeaubonnen hopen wij dat alle inwoners hun boom naar één van de verzamellocaties brengen.

aldus wethouder Daan van Orselen
Advertentie
Misschien wilt u dit ook lezen?
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.